Frequently Asked Questions

Hieronder een overzicht van de meest gestelde vragen

Wat is een truffelceremonie?

Een Truffelceremonie is een bijeenkomst van een groep mensen welke onder begeleiding een innerlijke reis gaan maken d.m.v. het innemen van een bepaalde hoeveelheid truffels. Bij de ceremonies wordt gebruik gemaakt van muziek en aroma therapie.

Ik gebruik medicijnen, mag ik deelnemen aan een ceremonie?

Wanneer één van onderstaande gezondheidsklachten (of de symptomen) op jou van toepassing zijn, vragen wij jou om met ons contact op te nemen zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken en eventuele zorgen kunnen wegnemen.

Afhankelijk van de ernst van de klachten bestaat er namelijk de mogelijkheid om met de juiste voorbereiding tóch aan de ceremonie deel te kunnen nemen.

Lichamelijk: Geestelijk:
Hoge bloeddruk Psychoses
Hartklachten Bipolaire stoornis
Epilepsie Borderline
Hart- en vaatziekten Schizofrenie
Leveraandoening
Schildklierproblemen
Afwijking aan de bloedcellen
Diabetes

Heeft psilocybine gezondheidsvoordelen?

Onderzoekers geloven dat psilocybine de potentie heeft om verslaving aan nicotine, alcohol, cocaïne en misschien opioïden te verminderen. Uit een kleine studie (van slechts negen deelnemers) naar nicotineverslaving bleek dat 80% van de deelnemers die psilocybinetherapie ondergingen stopte met roken en 60% van hen 16 maanden later nog steeds abstinent was, indrukwekkend vergeleken met het slagingspercentage van 35% of minder van andere therapieën . Alvorens te worden aangeprezen als een remedie voor het roken van sigaretten, zouden echter grotere onderzoeken moeten worden uitgevoerd. Naast de behandeling van verslaving, heeft psilocybine ook indrukwekkende resultaten laten zien bij de behandeling van depressie en doodsangst.

Zijn er risico's verbonden aan het gebruik van psilocybine?

Er bestaan risico’s m.b.t. het gebruik van truffels.

De truffel kan namelijk niet gegeten worden bij hartziekte, bepaalde medicatie of bij het gebruik van antidepressiva en bepaalde drugs. Er zijn contra-indicaties waar wij op ‘screenen’.

Na aanmelding en het telefonisch contact sturen wij jou een vragenlijst en intentie / gezondheidsverklaring toe. Deze dient 1 week voor de ceremonie ingevuld en ondertekend te worden geretourneerd. Zonder deze ingevulde documenten kunnen wij jou helaas niet laten deelnemen aan onze ceremonie. Veiligheid staat bij ons op nummer 1!

Waarom magic truffels en niet een andere medicijnplant zoals ayahuasca?

Het is niet zo dat truffels “beter” zijn dan ayahuasca of kambo, maar we werken graag met truffels omdat ze legaal zijn (in tegenstelling tot de meeste andere medicijnplanten) en omdat ze zacht zijn. Truffels zijn fysiek minder belastend dan ayahuasca omdat je doorgaans niet hoeft te braken of diarree te krijgen, en toch zorgen ze voor een diepe spirituele reis. Truffels zijn laagdrempelig en voor veel mensen die nieuw zijn in de wereld van medicijnplanten is dit de perfecte ceremonie om te proeven van deze vorm van spiritualiteit. Echter, onderschat de truffel niet! Het is geen “tussendoortje”; het is een serieuze en complete spirituele reis die op lange termijn levensveranderend kan zijn.

[/vc_row]

Mocht uw vraag niet beantwoord zijn met de FAQ? Neem dan contact met ons op.

    ×