truffel ceremonie

Informatie over onze truffel ceremonies

Ceremonies bestaan al eeuwen en komen in vele soorten en maten. Of het nu gaat om een uitgebreide bruiloftsceremonie of een begrafenisplechtigheid, een ceremonie markeert een belangrijk moment in het leven. Veel mensen die eerder een truffel ceremonie hebben bijgewoond geven aan dat dit een keerpunt is geweest in hun leven.

Wat is een truffel ceremonie?

De therapeutische werking van een Truffel ceremonie

Een overactieve hypothalamus beperkt ons vermogen om dingen in perspectief te zien en kan de drijvende kracht zijn achter angsten, stress en ongewenst gedrag. Door het toedienen van psilocybine in ceremoniële omstandigheden krijg je de kans om weer contact te maken met jezelf zonder dat je gedreven wordt door een overactief hormonaal systeem. Dit verklaart de therapeutische effecten van psilocybine, omdat het ruimte geeft om achter dit “overactieve systeem” te kijken en inzichten te verkrijgen in ons eigen functioneren, onze relatie met ons lichaam, onszelf en anderen.

Lees meer:
Psychedelica bij de behandeling van PTSS – Tijdschrift voor Psychiatrie
Psychedelica tegen depressies – UMC Utrecht
Wat zijn Magic Truffels? – CosmicTruffles

Psilocybine - de werkzame stof

De hypothalamus is een belangrijk onderdeel van ons autonome zenuwstelsel en bevindt zich in het centrum van onze hersenen. De hypothalamus speelt een belangrijke rol bij het reguleren van onze hormonen en is verantwoordelijk voor het beheersen van onze vlucht- of vechtreactie, voedingsgedrag en reproductie. Een overactieve hypothalamus is geassocieerd met stress, burn-out, depressie, angststoornissen en zelfs verslaving. De werkzame stof in truffels, psilocybine, vermindert de bloedstroom naar de hypothalamus, waardoor deze minder actief wordt en er ruimte ontstaat voor helderheid en rust.

Lees meer:

Truffel ceremonie mogelijkheden

  • Privé ceremonie
  • Duo ceremonie
  • Ceremonie op eigen locatie
  • Groepsceremonie

Mocht je interesse hebben in bovenstaande opties, of een afwijkende, neem dan contact met ons op voor tarieven en mogelijkheden. Dit kan via ons contactformulier

De kracht van een ceremoniële ontmoeting

In een rustige en afleidingsvrije omgeving kan je jezelf verkennen en een vrede en ruimte ervaren die je nog niet eerder hebt meegemaakt. Je kunt gerust zijn dat je ondersteuning zal krijgen en extra hulp kunt vragen als dat nodig is. Muziek (frequenties) wordt gebruikt om de therapeutische effecten van de ceremonie te versterken.

Een ontmoeting met liefde, voor jezelf en elkaar.

Belangrijke gezondheids -
informatie alvorens deelname

Voordat je deelneemt aan een truffel ceremonie is het belangrijk om grondig naar je eigen gezondheidssituatie te kijken. Er zijn bepaalde lichamelijke en mentale gezondheidsproblemen die een risico zouden kunnen vormen in combinatie met de effecten van truffels op het lichaam.

Risico's

De risico’s bij het gebruik van (enkel) truffels zijn klein en beperkt zich tot bijvoorbeeld: lichte hoofdpijn/misselijkheid/vermoeidheid, rusteloosheid en afname van werking medicijnen. Dit is een ander geval bij het gebruik van MAOremmers.

Wij maken tijdens onze truffel ceremonie bewust géén gebruik van (natuurlijke) MAO remmers. Wij vertrouwen op de werking van het natuurproduct zelf in combinatie met onze locatie, sfeer en begeleiding.

[Lees hier meer over waarom gebruik van mao-remmer wordt afgeraden:
WAAROM PSILOHUASCA GEVAARLIJK IS (combo truffels & mao-remmer)]

Als je één van de onderstaande gezondheidsproblemen (of hun symptomen) hebt, neem dan contact met ons op zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken en eventuele zorgen kunnen wegnemen. Afhankelijk van de ernst van je klachten kan het nog steeds mogelijk zijn om deel te nemen aan de truffel ceremonie met de juiste voorbereiding.

Lichamelijk

 • Hoge Bloeddruk
 • Hartklachten
 • Epilepsie
 • Hart- en vaatziekten
 • Leveraandoening
 • Schildklierproblemen
 • Afwijking aan de bloedcellen
 • Diabetes

Geestelijk

 • Psychoses
 • Bipolaire stoornis
 • Borderline
 • Schizofrenie

Eventuele afwijzing

Veiligheid staat bij ons voorop.
Afhankelijk van jouw huidige situatie behouden wij ons het recht om je niet toe te laten tot de truffel ceremonie. Afhankelijk van een medische aandoening en/of medicijngebruik kan het nog steeds mogelijk zijn om deel te nemen met aanpassingen aan je dieet en levensstijl. We zouden graag met je hierover in gesprek gaan.

Investering

Het tarief dat past bij de groepsceremonie zoals aangegeven staat in de agenda bedraagt
€260,-

 

Dit is inclusief:

 • Voorbereidingsgesprek à 30 minuten*
 • Alle benodigde ceremoniemiddelen inclusief truffels
 • Aanwezigheid & begeleiding de hele dag van de truffelreis (+/- 8 uur)
 • Volledig verzorgde maaltijd  [in geval van allergie/intollerantie geef dit duidelijk aan]
 • Nazorggesprek à 30 minuten*
*Zowel na- als voorzorg gesprek kunnen indien gewenst verlengd worden tegen een meerprijs. Vraag hiernaar tijdens jouw aanmelding of na de ceremonie. 

Aanmeldformulier truffel ceremonie

Wanneer jij hebt besloten om deze prachtige innelijke reis bij ons te gaan maken, kan jij jouw gewenste deelname doorgeven via ons aanmeldformulier.

Heb je eerst nog wat vragen en/of wil je nader kennismaken?
Neem dan contact met ons via info@mindawareness.nl

Via onderstaande knop word je direct doorgeleid naar de agenda met de geplande ceremonies!

Via de agenda kun je een ceremonie selecteren welke je wilt bijwonen.

Heb je nog vragen, of wil je eerst telefonisch kennismaken? Klik dan op onderstaande knop om vrijblijvend een telefonische afspraak met ons in te plannen!

De optimale voorbereiding op jouw Truffel ceremonie

Intakegesprek
Als alles klopt en de door jou opgegeven datum beschikbaar is, ontvang je van ons een bevestiging van je aanmelding! In deze bevestiging vragen we ook om een geschikte dag en tijd voor het intakegesprek. Tijdens dit gesprek kunnen we elkaar leren kennen, je gezondheidssituatie bespreken en vragen beantwoorden. We begeleiden je om de mooiste en succesvolste ervaring te hebben door je te adviseren om specifieke voorbereidingen te treffen. De werkzame stof in truffels werkt het beste met de juiste voeding, leefstijl en intenties. We raden aan om je minimaal 3 tot 5 dagen voor de ceremonie je voor te bereiden Afhankelijk van je gezondheid vragen we je misschien om je nog eerder voor te bereiden. Houd dit in gedachten bij het plannen.

 

Dieetinformatie

Voor de voeding geven we je een lijst met toegestane en niet toegestane voedingsmiddelen. Als je geen gezondheidsproblemen hebt, zien je voedingsvoorbereidingen er zo uit:

 • Maximaal 1-2 cafeïnehoudende dranken zoals koffie en frisdrank
 • Minimaliseren van alcoholgebruik
 • Minimaliseer suikerhoudende producten
 • Geen drugs

Na inschrijving ontvang jij van ons een in detail uitgeschreven voorbereidingsdocument. Daarnaast zijn wij bereikbaar voor verduidelijking, vragen en persoonlijke begeleiding.

 • Tyramine-beperkt dieet
 • Vegetarisch
 • Suikervrij
 • Geen cafeïne, theïne, alchohol, (soft)drugs
 • Stoppen met suppletie
 • Liefs géén voedselinname
  • Anders: minimaal 4-5 uur voor aanvang nuchter blijven.
 • Tyramine-beperkt dieet
 • Cafeïne- en theïnevrij
 • Geen alcohol, drugs
 • Minimaliseer suiker
 • Vegetarisch

Leefstijl

Het fysieke, mentale en emotionele effect van psychedelica kan intens zijn. De ceremonie (en de periode daarna) zal veel energie van je vragen. Energiebehoud is daarom een belangrijk onderdeel van zowel de voorbereidingen als het natraject. Daarom geven we de volgende adviezen:

3-5 dagen voor de truffel ceremonie:
– Seksuele onthouding
– Minimaliseren van sociale contacten
– Minimaliseren van schermtijd (TV, mobiel, laptop, tablet)

Deze verandering in leefstijl zal waarschijnlijk ruimte creëren. Deze dagen zijn van grote waarde en we zien ze als de ideale kans om in jezelf te investeren. Alle informatie (prikkels) die voor de ceremonie wordt opgenomen, kan een rol spelen in het therapeutische effect van de psychedelica.

Vul deze ruimte in met o.a:

– Boeken lezen Videos en documentaires bekijken (tip: “How to change your mind” & “Fantastic Fungi”)
– Luisteren naar muziek
– Mindfulness, meditatie, yoga
– De natuur verkennen
– Schrijven – de intentie van je reis?

De periode ná de Truffel Ceremonie

De manier waarop je de ceremonie beleeft is persoonlijk. Hoewel de truffel op die dag fysiek zal zijn uitgewerkt, blijven de indrukken voor een langere tijd voelbaar. De hele reis omvat zowel de dag zelf als de periode ervoor en erna.

Het direct hervatten van je normale dagelijkse activiteiten kan een belemmering zijn voor het optimaal verwerken van deze indrukken. We adviseren je daarom om na de ceremonie minstens één dag vrij te nemen van verplichtingen, geen direct sociaal contact op te zoeken, de ruimte te nemen om de ervaring op te schrijven en contact met ons op te nemen voor advies en begeleiding. Door deze zelfzorg te bieden, is er meer ruimte voor zichtbare persoonlijke overwinningen, langdurige helderheid en spirituele inzichten.

Benieuwd hoe een truffel ceremonie er bij ons uit ziet?
Klik hier voor onze sfeerimpressie

Ruben
Ruben
2024-01-04
Ik had een zeer mooie reis bij Mindawareness. Van de intake, de ceremonie zelf, de muzikale begeleiding, tot aan de afsluiting, alles is met de hoogste zorg en bekwaamheid geregeld. Je zal je ontzorgt voelen en dat is hier precies de bedoeling. Hoewel het jouw persoonlijke reis is, zorgen de heren dat je reist in 1e klasse. Nogmaals dank heren en tot de volgende!
Nadine Geeraerts
Nadine Geeraerts
2023-11-07
Onlangs een ceremonie gedaan met een vriendin, Wat een mooie ervaring.ik vond het in begin spannend om erna toe te gaan ook mijn nieuwschierigheid wat mee speelde van,wat gaat het doen.ik had wel een intensie Mijn geluk is dat ik die gekregen heb en mocht ervaren Maar het komt hoe het komt volgens hun En dat klopt je laat het maar gebeuren en dan gaat het vanzelf,meest mooie ervaring zoveel rust ,zoveel mooie gevoelens gehad Elke dag denk ik er nog aan terug,het heeft me veel gebracht en laten inzien Ik slaap zelfs beter in Voel me goed Heel veel warmte voel ik Heel apart Je geest en onderbewust zijn word echt leeg gemaakt Fantastisch gevoel Zo moet iedereen zich voelen Zou de wereld stuk mooier zijn Bedankt heren voor deze mooie reis!! Ik kom zeker nog een keer terug Liefs nadine
Robert
Robert
2023-09-07
Het was een fijne 1 op 1 truffelceremonie! De reis zelf was mooi, de ruimte voelde prettig aan, en de begeleiding was echt goed. Zowel de intake vooraf, het assisteren tijdens, en de nazorg. De mannen nemen de tijd voor je en leveren echt kwaliteit. Een aanrader dus 😊🙏
Ank Van Rensen
Ank Van Rensen
2023-08-17
Wat was het spannend om aan deze ervaring mee te doen. Meteen vanaf dat ik binnenkwam in jullie ruimte voelde ik mij zo veilig en vetrouwd dat alle spanning wegviel. Wat een fantastische ervaring, de kleuren, de beelden maar zeker de muziek, wauw wat een kracht en energie gaat van die muziek uit. Deze kracht en energie heeft mij een zeer bijzondere innerlijke reis laten beleven. Ik merk dat ik nu meer kan en mag loslaten. Ik beleef de kleuren van de natuur nu zoveel helderder als voorheen. Er is ruimte is gekomen in mijn eigen denken en voelen wat geeft dat een geweldig rustig zelfverzekerd gevoel. Er word alles aangedaan om er voor te zorgen dat je je op je gemak voelt, maar wat ook zeker belangrijk is dat de gehele ceremonie liefde en acceptatie voor alles uitstraalt en dat was voor mij een geweldige ervaring. Nick en Frens, bedankt voor de mooie reis die ik heb mogen beleven onder jullie professionele en liefdevolle begeleiding. ♥ En ik kom binnenkort voor mijn volgende reis.
Sylvia Plompen woudstra
Sylvia Plompen woudstra
2023-07-28
Samen met vriendinnen een ceremonie gedaan, ik was benieuwd naar deze ervaring en heb het als prettig ervaren Wilde graag mezelf weer vinden, en enkele trauma's uit het verleden loslaten, zodat dit mij niet meer hindert in het heden! Ik denk dat ik best ver ben gekomen met deze sessie ! ik heb een aantal zaken achter me gelaten, en geacepteerd dat dit bij mijn verleden hoort, en vooral vooruit wil kijken, naar wat mij nog te wachten staat , Heel fijn dit samen met vriendinnen te ervaren , ieder voor zich,maar tog samen had echt het gevoel van veiligheid , We zijn allemaal super goed begleid en voorbereid, in deze reis naar binnen!! Super fijne ervaring,en zeker wil ik dit nog eens meemaken! Blij met deze stap, het heeft mijn vertrouwen in mezelf weer aangewakkerd! Dit had ik echt nodig Bedankt frens en nick,
Miranda Schaefer Janssen
Miranda Schaefer Janssen
2023-07-24
Samen met mijn vriendinnen een truffelceremonie gedaan.. Wat een geweldige mooie ervaring was dat 😍 Voelde me erg op mijn gemak en heb enorm genoten van mijn reis Prachtige momenten beleefd ! Heb weer positieve energie, en kom weer wat gemakkelijker de dag door Heb me heerlijk kunnen overgeven en me geheel laten meevoeren op de prachtige muziek ..wat voor mij heel helend was .. Kortom genoten en weer een mooie ervaring rijker Zeker voor herhaling vatbaar !! Frens en Nick heel erg bedankt Groetjes Miranda
Petra Kraus loupias
Petra Kraus loupias
2023-07-20
In juli heb ik een ceremonie gehad .wist van tevoren niet wat me überhaupt zou overkomen. Na de fijne voor gesprekken durfde ik de stap te zetten. Mijn ervaring was fascinerend .ik zelf liep vantevoren tegen een burnout , het verleden ,opgekropte emoties, rouwproces. Mijn doel was loslaten. De ceremonie voor mij was een golf van emoties een avontuur over het leven . Waarvan opgekropte en weggestopte spanningen van je lijf& geest passeerde maar daarna verdwenen. Ik ging op reis in mij zelf zo posetief . De begeleiding tijdens de ceremonie was heel prettig. Voelde me naar de ceremonie opgelucht ruimte in me zelf, helderheid. Ben nog steeds enthousiast en kan het iedereen aanbevelen. Ook de na gesprekken heel fijn. Je voelt je begrepen. Bedankt voor de goede zorg ervoor tijdens en erna. En ook het smaakvolle gezonde eten. Groetjes petra loupias
Yama Heidary
Yama Heidary
2023-06-08
It's was a greatest experience ever...I have been hold on to the past for far too long..this ceremony made me be OK wit letting go of all that past pain.. I feel reborn.. and once again after a long time able to love me again... I would highly recommend this to anyone. That wants a positive change in there life.... Thank u for experience
×