libido verhogen

Magic mushrooms, LSD en andere psychoactieve stoffen kunnen helpen om de seksuele functie te verbeteren gedurende maanden na de psychedelische ervaring.

Dit zijn de bevindingen van het eerste bekende wetenschappelijke onderzoek naar de effecten van psychedelica op seks, waaruit blijkt dat deelnemers verbeteringen rapporteerden over een scala aan maatregelen gedurende enkele weken na een acute psychedelische ervaring.

In de studie, vandaag gepubliceerd in het tijdschrift Nature Scientific Reports, verzamelden onderzoekers van het Centre for Psychedelic Research aan Imperial College London vragenlijstreacties van bijna 300 mensen vóór en na een psychedelische ervaring.

Door reacties van twee groepen te combineren – mensen die psychedelica gebruikten voor recreatieve of wellness-/ceremoniële doeleinden, evenals een kleine groep uit een klinische trial die psilocybine (de verbinding gevonden in magic mushrooms) evalueerde voor depressie – konden ze onderzoeken hoe de ervaring van invloed was op verschillende aspecten van seksuele functie.

De analyse onthult dat mensen gemiddeld verbeteringen meldden over een scala aan seksuele functiegebieden tot zes maanden na hun psychedelische ervaring, waaronder hun plezier in seks, seksuele opwinding, tevredenheid met seks, aantrekking tot partner, hun eigen fysieke verschijning, communicatie en hun gevoel van verbondenheid.

Bovendien, onder de kleine groep die psilocybine kreeg in de klinische trial voor depressie, ontdekten ze dat bijna de helft van de deelnemers verbeteringen meldde in seksuele opwinding, interesse en tevredenheid met seks, terwijl mensen die behandeld werden met een toonaangevend antidepressivum voornamelijk melding maakten van afnames in seksueel functioneren.

“We geloven dat dit de eerste wetenschappelijke studie is die de effecten van psychedelica op seksuele functie onderzoekt. Onze bevindingen suggereren mogelijke implicaties voor aandoeningen die een negatieve invloed hebben op de seksuele gezondheid, waaronder klinische depressie en angst,” aldus Tommaso Barba, eerste auteur en promovendus aan het Centre for Psychedelic Research.

Volgens het team openen de bevindingen de mogelijkheid voor toepassingen in verschillende therapeutische settings, zoals relatietherapie.

Ze benadrukken ook het verdere potentiële voordeel bij de behandeling van depressie, waar psychedelische stoffen zoals psilocybine mogelijk kunnen helpen bij het vermijden van door medicijnen veroorzaakte seksuele disfunctie – een van de grootste bijwerkingen bij de huidige grootst gebruikte antidepressiva. Zie hieronder uit de studie van Nature.com de verschillen van ernst van seksuele disfunctie na de behandeling van anti depressiva en Psilocybine.

Bruna Giribaldi, senior auteur van het paper en voorheen werkzaam bij het Centre for Psychedelic Research aan Imperial, zei: “Tot nu toe heeft al het onderzoek naar depressie zich alleen gericht op de vraag of behandelingen seksuele disfunctie veroorzaken.

“We wilden ervoor zorgen dat we dieper gingen en meer aspecten van seksualiteit onderzochten die door deze behandelingen kunnen worden beïnvloed. We waren geïnteresseerd om te ontdekken of psychedelica mensen op een positieve manier konden beïnvloeden in hun ervaringen van seksualiteit, zoals bleek uit bestaand anekdotisch bewijs.”

“In het algemeen vonden noch de ene noch de andere studie een significante verandering in de waargenomen belangrijkheid van seks na een psychedelische ervaring,” merken de auteurs op. Dit geeft aan dat psychedelica geen overmatige focus op seks of “hyper-opwinding” veroorzaken. In plaats daarvan kunnen ze transformeren hoe individuen seksuele ervaringen waarnemen en ermee omgaan, wat kan leiden tot een verbetering van seksueel welzijn.

De auteurs benadrukken een aantal beperkingen van de studie, waaronder de op vragenlijsten gebaseerde aard van de gegevens. Ze benadrukken ook dat de deelnemers overwegend wit, heteroseksueel, werkend en goed opgeleid waren, wat de generaliseerbaarheid van de bevindingen over populaties beperkt.

De auteurs waarschuwen dat hoewel deze bevindingen bemoedigend zijn, eerdere onderzoeken naar psilocybine voor depressie plaatsvonden onder gecontroleerde, klinische omstandigheden, met een gereguleerde dosis geformuleerd in een laboratorium, en betrokken uitgebreide psychologische ondersteuning voor, tijdens en na het doseren, verstrekt door professionals in de geestelijke gezondheidszorg.

Dr. David Erritzoe, Klinisch Directeur van het Centre for Psychedelic Research, zei: “Deze studie werpt nog meer licht op de verstrekkende effecten van psychedelica op een scala aan psychologische functies.

“Hoewel de bevindingen inderdaad interessant zijn, zijn we nog steeds ver verwijderd van een duidelijke klinische toepassing, omdat psychedelica nog moeten worden geïntegreerd in het medische systeem. In de toekomst kunnen we misschien een klinische toepassing zien, maar meer onderzoek is nodig.”

De klinische trial werd ondersteund door financiering van de Alexander Mosley Charitable Trust en door de oprichtingspartners van het Centre for Psychedelic Research van Imperial College London.

 

Benieuwd geworden of psychedelica wellicht jouw ook positief kunnen beïnvloeden?  Druk op onderstaande knop om een vrijblijvend gesprek in te plannen om te zien of we wat voor je kunnen betekenen.

Ruben
Ruben
2024-01-04
Ik had een zeer mooie reis bij Mindawareness. Van de intake, de ceremonie zelf, de muzikale begeleiding, tot aan de afsluiting, alles is met de hoogste zorg en bekwaamheid geregeld. Je zal je ontzorgt voelen en dat is hier precies de bedoeling. Hoewel het jouw persoonlijke reis is, zorgen de heren dat je reist in 1e klasse. Nogmaals dank heren en tot de volgende!
Nadine Geeraerts
Nadine Geeraerts
2023-11-07
Onlangs een ceremonie gedaan met een vriendin, Wat een mooie ervaring.ik vond het in begin spannend om erna toe te gaan ook mijn nieuwschierigheid wat mee speelde van,wat gaat het doen.ik had wel een intensie Mijn geluk is dat ik die gekregen heb en mocht ervaren Maar het komt hoe het komt volgens hun En dat klopt je laat het maar gebeuren en dan gaat het vanzelf,meest mooie ervaring zoveel rust ,zoveel mooie gevoelens gehad Elke dag denk ik er nog aan terug,het heeft me veel gebracht en laten inzien Ik slaap zelfs beter in Voel me goed Heel veel warmte voel ik Heel apart Je geest en onderbewust zijn word echt leeg gemaakt Fantastisch gevoel Zo moet iedereen zich voelen Zou de wereld stuk mooier zijn Bedankt heren voor deze mooie reis!! Ik kom zeker nog een keer terug Liefs nadine
Robert
Robert
2023-09-07
Het was een fijne 1 op 1 truffelceremonie! De reis zelf was mooi, de ruimte voelde prettig aan, en de begeleiding was echt goed. Zowel de intake vooraf, het assisteren tijdens, en de nazorg. De mannen nemen de tijd voor je en leveren echt kwaliteit. Een aanrader dus 😊🙏
Ank Van Rensen
Ank Van Rensen
2023-08-17
Wat was het spannend om aan deze ervaring mee te doen. Meteen vanaf dat ik binnenkwam in jullie ruimte voelde ik mij zo veilig en vetrouwd dat alle spanning wegviel. Wat een fantastische ervaring, de kleuren, de beelden maar zeker de muziek, wauw wat een kracht en energie gaat van die muziek uit. Deze kracht en energie heeft mij een zeer bijzondere innerlijke reis laten beleven. Ik merk dat ik nu meer kan en mag loslaten. Ik beleef de kleuren van de natuur nu zoveel helderder als voorheen. Er is ruimte is gekomen in mijn eigen denken en voelen wat geeft dat een geweldig rustig zelfverzekerd gevoel. Er word alles aangedaan om er voor te zorgen dat je je op je gemak voelt, maar wat ook zeker belangrijk is dat de gehele ceremonie liefde en acceptatie voor alles uitstraalt en dat was voor mij een geweldige ervaring. Nick en Frens, bedankt voor de mooie reis die ik heb mogen beleven onder jullie professionele en liefdevolle begeleiding. ♥ En ik kom binnenkort voor mijn volgende reis.
Sylvia Plompen woudstra
Sylvia Plompen woudstra
2023-07-28
Samen met vriendinnen een ceremonie gedaan, ik was benieuwd naar deze ervaring en heb het als prettig ervaren Wilde graag mezelf weer vinden, en enkele trauma's uit het verleden loslaten, zodat dit mij niet meer hindert in het heden! Ik denk dat ik best ver ben gekomen met deze sessie ! ik heb een aantal zaken achter me gelaten, en geacepteerd dat dit bij mijn verleden hoort, en vooral vooruit wil kijken, naar wat mij nog te wachten staat , Heel fijn dit samen met vriendinnen te ervaren , ieder voor zich,maar tog samen had echt het gevoel van veiligheid , We zijn allemaal super goed begleid en voorbereid, in deze reis naar binnen!! Super fijne ervaring,en zeker wil ik dit nog eens meemaken! Blij met deze stap, het heeft mijn vertrouwen in mezelf weer aangewakkerd! Dit had ik echt nodig Bedankt frens en nick,
Miranda Schaefer Janssen
Miranda Schaefer Janssen
2023-07-24
Samen met mijn vriendinnen een truffelceremonie gedaan.. Wat een geweldige mooie ervaring was dat 😍 Voelde me erg op mijn gemak en heb enorm genoten van mijn reis Prachtige momenten beleefd ! Heb weer positieve energie, en kom weer wat gemakkelijker de dag door Heb me heerlijk kunnen overgeven en me geheel laten meevoeren op de prachtige muziek ..wat voor mij heel helend was .. Kortom genoten en weer een mooie ervaring rijker Zeker voor herhaling vatbaar !! Frens en Nick heel erg bedankt Groetjes Miranda
Petra Kraus loupias
Petra Kraus loupias
2023-07-20
In juli heb ik een ceremonie gehad .wist van tevoren niet wat me überhaupt zou overkomen. Na de fijne voor gesprekken durfde ik de stap te zetten. Mijn ervaring was fascinerend .ik zelf liep vantevoren tegen een burnout , het verleden ,opgekropte emoties, rouwproces. Mijn doel was loslaten. De ceremonie voor mij was een golf van emoties een avontuur over het leven . Waarvan opgekropte en weggestopte spanningen van je lijf& geest passeerde maar daarna verdwenen. Ik ging op reis in mij zelf zo posetief . De begeleiding tijdens de ceremonie was heel prettig. Voelde me naar de ceremonie opgelucht ruimte in me zelf, helderheid. Ben nog steeds enthousiast en kan het iedereen aanbevelen. Ook de na gesprekken heel fijn. Je voelt je begrepen. Bedankt voor de goede zorg ervoor tijdens en erna. En ook het smaakvolle gezonde eten. Groetjes petra loupias
Yama Heidary
Yama Heidary
2023-06-08
It's was a greatest experience ever...I have been hold on to the past for far too long..this ceremony made me be OK wit letting go of all that past pain.. I feel reborn.. and once again after a long time able to love me again... I would highly recommend this to anyone. That wants a positive change in there life.... Thank u for experience
×