mentale gezondheid

In onze zoektocht naar mentale gezondheidszorg staan we voor de keuze tussen gevestigde farmaceutische benaderingen en alternatieve routes, zoals psychedelica. In dit artikel willen we dieper ingaan op de verschillen en de potentie van psychedelica benadrukken in het adresseren van de onderliggende oorzaken van mentale problemen.

 

De Beperkingen van Symptoombestrijding

In de reguliere zorg ligt de nadruk vaak op het beheersen van symptomen met behulp van farmaceutische producten. Terwijl deze aanpak effectief kan zijn bij acute fysieke aandoeningen, zoals pijn door ontstekingen of na een ongeval, blijft het tekortschieten bij mentale gezondheidsproblemen. Antidepressiva bieden misschien tijdelijke verlichting, maar de onderliggende wortels van de problemen blijven vaak onaangeroerd.

 

Het Psychologische Pad: Een Langdurige Reis

Psychologische behandelingen binnen de reguliere zorg vereisen vaak een langdurige betrokkenheid. Hoewel deze benaderingen waardevol kunnen zijn, bestaat er soms onzekerheid over de duur van het proces en de haalbaarheid van volledig herstel. De focus blijft vaak gericht op het beheren van symptomen, in plaats van het aanpakken van de kern van de problemen.

 

Psychedelica als Alternatieve Benadering

In recente jaren hebben psychedelica, waaronder magic truffels, zich geprofileerd als een alternatieve benadering van mentale heling. Deze stoffen hebben aangetoond dat ze diepgewortelde gedachtepatronen kunnen doorbreken en neuroplasticiteit kunnen bevorderen, wat resulteert in nieuwe verbindingen in de hersenen.

 

De Kracht van Neuroplasticiteit

Neuroplasticiteit, het vermogen van de hersenen om zich aan te passen en te veranderen, is een sleutelelement in de potentie van psychedelica. Deze stoffen stimuleren dit proces, waardoor mensen met slechts één truffelceremonie hun vastgeroeste denkpatronen kunnen doorbreken en met verfrissende inzichten het leven opnieuw kunnen benaderen. Er wordt zelfs beweerd door onderzoekers dat slechts 1 enkele macrodosis gelijk staat aan 1.000 uur therapie!

 

MindAwareness: Een Pleidooi voor Integratieve Zorg

Bij MindAwareness omarmen we het concept van integratieve zorg. We erkennen de waarde van de reguliere zorg en zijn dankbaar voor de snelle en effectieve oplossingen die zij biedt. Desondanks pleiten we voor een brede erkenning en integratie van alternatieve benaderingen zoals psychedelica in het complexe spectrum van mentale gezondheidszorg. Wij bij MindAwareness hebben dan ook het afgelopen jaar al “wonderen” zien gebeuren bij onze deelnemers. Mensen die soms al jaren met verschillende therapieën bezig zijn maar nog nooit zo’n grote stappen gezet hebben na slechts 1 truffelceremonie! Lees hier HIER over hun verhalen

 

De Toekomst van Mentale Gezondheid

De combinatie van traditionele en innovatieve benaderingen markeert een revolutionaire periode in de mentale gezondheidszorg. Als een aanvulling op dit artikel, nodigen we je uit om onderstaand informatief YouTube-filmpje te bekijken dat dieper ingaat op de verschillen tussen psychedelica en farmaceutische producten en hun impact op mentale gezondheid.

 

 

Verwijzing naar GGZ en Psilocybine Therapie

Vooruitstrevend onderzoek in de geestelijke gezondheidszorg (GGZ) onderzoekt de effectiviteit van psilocybine therapie bij mentale problemen. Ontdek meer over deze baanbrekende benadering: Psilocybine – GGZ Groep (depressie.nl) Helaas biedt de reguliere zorg nog geen behandeling aan d.m.v. psilocybine. Maar met onderstaand statement vanuit de GGZ lijkt het niet lang meer te duren voordat Psychedelica ook in de reguliere zorg als optie wordt aangeboden, zie;

Stichting GGZ Groep biedt zelf geen psilocybine ondersteunde therapie. Het gebruik van psilocybine binnen de reguliere GGZ behoort niet tot de verzekerde zorg. De reden dat wij deze informatie hier aanbieden is dat het gedane en lopende wetenschappelijke onderzoek zo veelbelovend is dat wij verwachten dat psilocybine binnen 5 tot 7 jaar tot de verzekerde zorg zal behoren.

Conclusie

Terwijl de reguliere zorg haar waarde bewijst, is het nu tijd om onze horizon te verbreden en alternatieve wegen te omarmen. Psychedelica bieden een veelbelovend pad naar mentale heling door diepgewortelde problemen aan te pakken en neuroplasticiteit te stimuleren. Als samenleving kunnen we evolueren naar een holistische benadering van mentale gezondheid, waarbij zowel traditionele als alternatieve geneeswijzen een complementaire rol spelen in het realiseren van een gezonde geest.

Loop je zelf ook tegen mentale problemen aan? En vraag je je na dit artikel af of psychedelica wellicht jouw kunnen helpen? Druk op onderstaande knop om een vrijblijvend gesprek in te plannen om te zien of we wat voor je kunnen betekenen.

jp jp
jp jp
2024-04-09
Prachtige ervaring! Begeleiding was super geregeld en voelde vertrouwd. Door de inzichten welke ik tijdens mijn reis heb gekregen ben ik heel anders naar het leven gaan kijken! Zit nu veel positiever in mn vel!
Herman Jakobs
Herman Jakobs
2024-04-03
Veel problemen die ik dacht te hebben bleken niet te bestaan. Ik kom weer toe aan alle dingen die ik 2 jaar terug ook deed. Door relatie stress leek het of mijn hersenen door overbelasting niet goed meer functioneerden. Eén truffel ceremonie, opgelost. 😃👍🏼👍🏼👍🏼
Chiel Schütte
Chiel Schütte
2024-04-03
Warme en professionele begeleiding! Goed afgestemde ruimte
Kim Peeters
Kim Peeters
2024-02-20
Een hele mooie ervaring gehad bij Mindawareness. Zo veel mooie inzichten gekregen tijdens en na de sessie. Het heeft bij mij veel los gemaakt en hierdoor ben ik meer open naar situaties gaan kijken. Ik ben een gevoelig persoon, maar ik heb ook het gevoel meer "down to earth" te zijn. Meningen en emoties komen minder heftig binnen en ik kan mij hier beter voor afsluiten. Ik heb mij de hele reis fijn gevoeld. De ruimte is mooi en rustig ingericht en je wordt zo nodig geholpen als het even te veel wordt. Daarom heb ik mij helemaal over kunnen geven aan het moment. Je wordt van te voren goed voorbereid d.m.v. een telefoongesprek, intake formulier en een voedingslijst zodat je het optimale uit de dag kunt halen. Ik kan met zekerheid zeggen dat deze sessie zeker niet te laatste gaat zijn. Ik ben benieuwd wat ik nog meer kan gaan leren uit dit indrukwekkende medicijn!
Karin Kwaspen
Karin Kwaspen
2024-02-10
Het is iets magisch!! Het mooiste wat jij jezelf kan schenken. Fijne mensen super begeleiding en mooie locatie om jouw reis naar jezelf te mogen maken.
Frank Jansen
Frank Jansen
2024-01-23
Dit was de eerste keer dat ik ooit psychedelica heb ondergaan, en ik begrijp nu waarom ze dit ceremonie's noemen. Iets wat ik mijn hele leven zal blijven herrineren. Ik zat al een hele tijd vast in een bepaald ritme, waar ik niet gelukkig was maar ook niet blij was. Niet suicidaal maar ook niet genoot van het leven, een beetje hier tussenin. Na verschillende psychologen en therapiën ondergaan te hebben kwam ik via Netflix terrecht bij psilocybine, en na dit gezien te hebben ben ik me gaan oriënteren en kwam ik uit bij MindAwareness. Van begin tot eind super begeleid door de 2 heren. Op de dag zelf was alles tot in de puntjes perfect georganiseerd en mijn ervaring zal altijd bij me blijven. Ik heb mezelf terug gevonden en geniet nu veel meer van de kleine dingetjes om me heen dan voorheen. Ik voel me weer een stuk gelukkiger dan in de laatste jaren. Ik ga zeker nog een keer terugkomen zodra de truffels me weer roepen! Bedankt mannen voor deze bijzondere dag!
Ruben
Ruben
2024-01-04
Ik had een zeer mooie reis bij Mindawareness. Van de intake, de ceremonie zelf, de muzikale begeleiding, tot aan de afsluiting, alles is met de hoogste zorg en bekwaamheid geregeld. Je zal je ontzorgt voelen en dat is hier precies de bedoeling. Hoewel het jouw persoonlijke reis is, zorgen de heren dat je reist in 1e klasse. Nogmaals dank heren en tot de volgende!
Nadine Geeraerts
Nadine Geeraerts
2023-11-07
Onlangs een ceremonie gedaan met een vriendin, Wat een mooie ervaring.ik vond het in begin spannend om erna toe te gaan ook mijn nieuwschierigheid wat mee speelde van,wat gaat het doen.ik had wel een intensie Mijn geluk is dat ik die gekregen heb en mocht ervaren Maar het komt hoe het komt volgens hun En dat klopt je laat het maar gebeuren en dan gaat het vanzelf,meest mooie ervaring zoveel rust ,zoveel mooie gevoelens gehad Elke dag denk ik er nog aan terug,het heeft me veel gebracht en laten inzien Ik slaap zelfs beter in Voel me goed Heel veel warmte voel ik Heel apart Je geest en onderbewust zijn word echt leeg gemaakt Fantastisch gevoel Zo moet iedereen zich voelen Zou de wereld stuk mooier zijn Bedankt heren voor deze mooie reis!! Ik kom zeker nog een keer terug Liefs nadine
Robert
Robert
2023-09-07
Het was een fijne 1 op 1 truffelceremonie! De reis zelf was mooi, de ruimte voelde prettig aan, en de begeleiding was echt goed. Zowel de intake vooraf, het assisteren tijdens, en de nazorg. De mannen nemen de tijd voor je en leveren echt kwaliteit. Een aanrader dus 😊🙏
Ank Van Rensen
Ank Van Rensen
2023-08-17
Wat was het spannend om aan deze ervaring mee te doen. Meteen vanaf dat ik binnenkwam in jullie ruimte voelde ik mij zo veilig en vetrouwd dat alle spanning wegviel. Wat een fantastische ervaring, de kleuren, de beelden maar zeker de muziek, wauw wat een kracht en energie gaat van die muziek uit. Deze kracht en energie heeft mij een zeer bijzondere innerlijke reis laten beleven. Ik merk dat ik nu meer kan en mag loslaten. Ik beleef de kleuren van de natuur nu zoveel helderder als voorheen. Er is ruimte is gekomen in mijn eigen denken en voelen wat geeft dat een geweldig rustig zelfverzekerd gevoel. Er word alles aangedaan om er voor te zorgen dat je je op je gemak voelt, maar wat ook zeker belangrijk is dat de gehele ceremonie liefde en acceptatie voor alles uitstraalt en dat was voor mij een geweldige ervaring. Nick en Frens, bedankt voor de mooie reis die ik heb mogen beleven onder jullie professionele en liefdevolle begeleiding. ♥ En ik kom binnenkort voor mijn volgende reis.
×